У Молдові на вимогу Білорусі затримали українського нардепа

Новини Вінниці / У Молдові на вимогу Білорусі затримали українського нардепа

Позапартійного депутата Верховної Ради Євгена Яковенка було затримано в Молдові. Вимогою стало подання до Інтерполу Білорусі, яка по незрозумілим причинам звинувачує українського парламентаря з Донеччини у корупції. Наразі політик перебуває у слідчому ізоляторі.

Про це повідомляє  Deschide.MD.

Почнемо з того, що до обрання у 2019-му по прифронтовому мажоритарному округу №52 (Бахмут, Торецьк тощо) Яковенко займався бізнесом. Балотувався він від «Батьківщини», але у ВР не увійшов до жодної з фракцій.

Молдовське видання вказує, що 56-річний Яковенко нібито був оголошений у розшук по лінії Інтерполу Білоруссю. У свою чергу, голова бюро Інтерполу в Кишиневі Віорел Тентю підтвердив, що мінська влада звинувачує українського нардепа у хабарництві та корупції та зареєструвала запит на його арешт та екстрадицію.

До речі, під час виборів у 2019 році він переміг опонента від політсили «Опозиційна платформа - За життя», який, посівши друге місце, заявив про підкуп та фальсифікації з боку Яковенка. Можна припустити, що саме від політопонентів і надійшла через Мінськ скарга.

Олег Верлан

5 червня, 2022