У Могилеві-Подільському затримали три Rolls-Royce, два з яких належать родичу російського політика Мєдвєдєва

Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському затримали три Rolls-Royce, два з яких належать родичу російського політика Мєдвєдєва

Через прикордонний пункт пропуску у Могилеві-Подільському 18 березня за кордон намагалися перевезти три елітні автомобілі. Два з них належать родичу відомого у Росії посадовця Дмітрія Мєдвєдєва.

«Працівники ДБР у ході розслідування зловживання службовим становищем працівниками митниці отримано інформацію про спробу перевезти за кордон через один з постів на території Вінниччині трьох елітних транспортних засобів», - йдеться у повідомленні Бюро.

Зазначається, що автівки ймовірно перевозились на підставі підроблених документів та без законних на те підстав.

«Транспортні засоби класу «люкс» зареєстровані на українське приватне товариство та фізичну особу. За наявною інформацією, бенефіціаром товариства є людина, пов’язана з одним із високопосадовців РФ», - вказують у ДБР.

У ході слідчих дій правоохоронці вилучили свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів для перевірки на підробку. Будуть призначені відповідні експертизи.

За їх результатами буде ухвалено рішення стосовно осіб, які можуть бути причетні до підроблення та організації спроби вивезення автомобілів за кордон.

Орієнтовна ціна авто складає понад 50 млн грн. Слідчі дії тривають.

фото: В.Поліщук

Журналіст Ян Доброносов зазначив у Facebook, що два автомобілі Rolls-Royce належать родичу Дмитра Медведєва. Чоловік має бізнес у Києві.

«Цей родич – власник київського ТРЦ "Гулівер", магазинів "Ельдорадо" та "Технополіс" Віктор Поліщук. Третій затриманий Rolls-Royce, за попередніми даними, зареєстровано на трирічну доньку кримінального авторитету Андріана Родіна», – написав журналіст.

Додамо, перетнути держкордон планувалось у Могилеві-Подільському. Поліщук був фігурантом багатьох скандалів. Зокрема через банкрутство банка «Михайлівський» і забудову Броварів.

Хто такий Д.Мєдвєдів? Колишній президент, під час правління якого РФ воювало з Грузією (2008). Нині він – заступник голови Радбезу. Добу тому він заявив, що «Россия поставит на место всех оборзевших недругов», а елітам запропонував повторно присягнути на вірність Путіну.