У Могилеві-Подільському взяли під варту човняра, який намагався перевести через Дністер сина та внука Софії Ротару

Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському взяли під варту човняра, який намагався перевести через Дністер сина та внука Софії Ротару

Судом задоволено клопотання прокурора та до громадянина Республіки Молдова, якого підозрюють в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України, застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

За процесуального керівництва Могилів-Подільської окружної прокуратури повідомлено про підозру 25-річному громадянину Республіки Молдова в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України).

Слідством установлено, що правопорушник, діючи умисно, організував незаконне, поза визначеними пунктами пропуску, переправлення осіб через державний кордон України до Республіки Молдова, за грошову винагороду у розмірі 2000 доларів з кожної особи.

Підозрюваний був обізнаний про способи та порядок здійснення охорони державного кордону представниками служб охорони України та Республіки Молдови, місця дислокацій їх мобільних підрозділів та розташування прикордонних нарядів.

Узгодивши час та місце незаконного переправлення громадян України, він увечері 7 березня на надувному човні через річку Дністер дістався берегової лінії території України поряд з пунктом пропуску «Могилів-Подільський – Отач», де його очікували 8 громадян України призовного віку.

На українському березі підозрюваний був викритий та затриманий працівниками прикордонного загону.

Могилів-Подільським міськрайонним судом задоволено клопотання прокурора про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення винуватості у скоєнні інкримінованого кримінального правопорушення перед судом, підозрюваному загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 9 років.

Нагадаємо, син та внук Софії Ротару намагались на човні втекти до Молдови.

Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському взяли під варту човняра, який намагався перевести через Дністер сина та внука Софії РотаруНовини Вінниці / У Могилеві-Подільському взяли під варту човняра, який намагався перевести через Дністер сина та внука Софії РотаруНовини Вінниці / У Могилеві-Подільському взяли під варту човняра, який намагався перевести через Дністер сина та внука Софії Ротару