У Могилеві-Подільському правоохоронці затримали «рашиста»

Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському правоохоронці затримали «рашиста»

Поліцейські та прикордонники затримали громадянина Республіки Молдова, який симпатизував «руському міру» та вчинив наругу над українським державним символом.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 49-річного чоловіка правоохоронці затримали 8 квітня на території Могилів-Подільського району.

Під час перевірки його речей та телефону слідчі виявили докази протиправної діяльності іноземця. У телефоні чоловік зберігав медіафайли з символікою країни-агресора.

Також поліцейські виявили відео, на якому зловмисник вчиняє наругу над державним символом України. За попередньою інформацією, цей запис правопорушник викладав у соціальних мережах.

Наразі правоохоронці встановлюють мету перебування чоловіка в регіоні.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1. ст. 338 КК України (наруга над державними символами). За таке правопорушення передбачено покарання до 3 років позбавлення волі.

Хтозна, можливо цей «рашист» причетний до інших злочинів проти України, чи опинився в країні з намірами їх вчинити.

Головне фото не містить прямої асоціації із затриманим

P.S. У Держприкордонслужби повідомили, що затриманим є фейковий генерал РФ. Не справжній.

В ході оперативних заходів було встановлено, що в одному з прикордонних населених пунктів Молдови проживає особа, яка викладає в інтернеті відео з наругою над державним символом України. 

Учора поціновувач російського фашизму мав намір відвідати Україну, де на нього чекав «гостинний прийом».

У мобільному телефоні молдовського тіктокера правоохоронці виявили світлини, на яких «доброзичливий сусід» позує у генеральській російській формі, а також безліч інших фото, що свідчать про підтримку країни-агресора.

Громадянину Молдови прикордонники заборонили в‘їзд в Україну на 10 років.

Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському правоохоронці затримали «рашиста» Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському правоохоронці затримали «рашиста» Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському правоохоронці затримали «рашиста»