У Могилеві-Подільському чоловіка засудили за підроблений військовий документ

Новини Вінниці / У Могилеві-Подільському чоловіка засудили за підроблений військовий документ

Могилів-Подільський міськрайсуд виніс обвинувальний вирок чоловікові, який намагався перейти кордон з підробленим документом. Як покарання, засуджений має сплатити 8,5 тисяч гривень.

Як зазначається у матеріалах справи, монтажник санітарно-технічних систем та обладнання одеського ТОВ «Стікон» використовував підроблений військовий документ.

Наприкінці листопада 2022 року він для перетину державного кордону почав шукати як зробити собі документи. У «Телеграмі» чоловік знайшов якусь групу з виготовлення підробок. За 1,3 тис. доларів йому вислали тимчасове посвідчення військовозобов’язаного та довідку військово-лікарської комісії,  де було зазначено виключення з військового обліку.

Документи одеситові переслали поштою. Перебуваючи на міжнародному пункті пропуску «Могилів-Подільський-Отач», під час проходження прикордонного контролю він надав прикордонникам підроблені документи. І на кордоні швидко встановили фіктивність.

Кримінальне провадження відкрили за ч.5 ст.27 ч.1 ст.358, ч.4 ст.358 КК України. У суді чоловіка визнали винним та присудили сплатити штраф.

Макс Мельник

23 січня, 2023