У міській громаді на Вінниччині виявлено сказ: серед захворілих кішка та пес

Новини Вінниці / У міській громаді на Вінниччині виявлено сказ: серед захворілих кішка та пес

У середині березня вперше у цьому році у Липовці виявили факт захворюваності на сказ серед домашніх тварин. Згодом хворобу виявили повторно.

«14 березня 2023 року виявлено сказ кішки, а 24 березня - сказ собаки, після чого були проведені усі необхідні протиепізоотичні оздоровчі заходи, карантинні обмеження на даний час не зняті. Ймовірною причиною захворювання тварин на сказ є червона лисиця. Наразі у м. Липовець проводяться вимушені протиепізоотичні заходи, у поточному році вже щеплено проти сказу 149 собак та 124 кота», - йдеться у повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

З початку року неблагополучним пунктом по сказу було м. Липовець:

На виконкомі Липовецької міськради затвердили правила утримання домашніх тварин та прийняли рішення щодо адміністративної відповідальності громадян, які відмовляються щеплювати домашніх тварин, наражаючи на небезпеку інших тварин та людей.

З початку року в населених пунктах Липовецької та Турбівської ТГ щеплено проти сказу 1398 голів собак та 1142 котів.

Профілактичні щеплення домашніх тварин можна зробити за адресою: м. Липовець, вул. Героїв Майдану, 17 та в пунктах ветеринарної медицини, що заходяться в селах Зозів, Лукашова, Росоша, Попівка та смт. Турбів.

Макс Мельник

31 березня, 2023