У Міноборони вказали на деталі щодо подальшого контрнаступу на Харківщині

Новини Вінниці / У Міноборони вказали на деталі щодо подальшого контрнаступу на Харківщині

За офіційними даними на ранок 13 вересня Збройні сили України звільнили від російських окупантів 300 населених пунктів Харківської області, розташованих на 3 800 квадратних кілометрах. Фактичні цифри значно більші. Озвучено ті, де контроль українських військ беззаперечний, а зачистку завершено. Контрнаступ у регіоні продовжується.

Про це 13 вересня в ефірі національного телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Ця операція зі звільнення Харківської області тривала декілька днів і вона планувалась на декілька днів, і починаючи з 6 вересня по сьогодні звільнено 3 800 квадратних км, більше 300 населених пунктів і близько 150 тисяч наших людей стали вільними від окупації. Операція триває, вона розпланована до повного звільнення Харківської області», – зазначила Маляр.

Водночас вона не стала розголошувати детальну інформацію щодо планів зі звільнення області. Маляр лише зазначила, що «це станеться якнайшвидше».

Заступниця міністра пізніше додала, що озвучені дані є меншими за реальні.

«Це підтверджені цифри з урахуванням стабілізаційних заходів. Реальна цифра звільнених територій на Харківщині майже удвічі більша. Завтра будуть вже уточнені дані», – сказала вона.

Олег Верлан

13 вересня, 2022