У Міноборони попередили, що Росія готується захопити Харків та оточити сили ООС

Новини Вінниці / У Міноборони попередили, що Росія готується захопити Харків та оточити сили ООС

Залишивши Київщину, Чернігівщину та Сумщину, російські окупанти готуються до захоплення міста Харків. Після перегрупування загарбники сподіваються, що їм стане сил, щоб «протиснути» оборону. Також ворог має намір оточити українські сили Операції Об'єднаних сил в районі Слов’янська. .

Про це повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник під час брифінгу.

«Основні зусилля противник зосередив на підготовці до відновлення наступальних дій, аби оточити угруповання Об’єднаних сил та оволодіти містом Харків», - заявив Мотузяник.

За його словами, Росія продовжує застосовувати високоточне озброєння для знищення об’єктів критичної інфраструктури України та вживає заходів з формування та переміщення додаткових підрозділів зі складу Східного та Центрального військового округу для участі у бойових діях.

«Противник посилює угруповання військ західного і південного військових округів у Слобожанському і Донецькому операційних районах - як шляхом перекидання військ з інших військових округів, так і шляхом залучення підрозділів мобілізаційного резерву», - розповів Мотузяник.

Крім того, окупанти налагоджують маршрути логістичного забезпечення угруповань військ, створюють запаси боєприпасів, ракет та ПММ, а також здійснюють підготовку медичних установ до приймання великої кількості поранених. Тобто росіяни врахували прогалини у лютневій частині війни, намагаються у квітні вчиняти інакше.

«Загалом російські окупаційні війська проводять перегрупування та намагаються покращити тактичне положення на окремих напрямках на півдні України», - додав спікер Міноборони.

Нагадаємо, за даними Генштабу, окупанти не полишають спроб взяти Маріуполь. При цьому вони готуються до наступу на Сєвєродонецьк і Словʼянськ.

Додамо, окупанти вночі намагалися прорватися в місто Рубіжне Луганської області, але атаку було відбито. Десятки російських військових загинули.

Олег Верлан

4 квітня, 2022