У мерії Вінниці відповіли на петицію про повернення «жовтих бусів»

Новини Вінниці / У мерії Вінниці відповіли на петицію про повернення «жовтих бусів»

Вінничанка Жанна Кієнко 13 вересня звернулася з петицію до міськради, в якій просила повернути на 32-ий маршрут до Сабарова «жовтні буси», оскільки великі «автобуси дуже довго їдуть». У мерії 7 жовтня відповіли на пропозицію.

«Ми зовсім не проти щоб ходив автобус через вулицю Зодчих, але і щоб інші люди не потерпали від такого руху. Багато скарг саме на рух автобусів, оскільки вони дуже незадовільні в добиранні на роботу, навчання тощо», - пояснювала авторка петиції про відновлення у режимі маршрутного таксі №32А «Сабарів – Залізничний вокзал», яка доволі швидко набрала понад потрібних 350 електронних підписів.

У відповіді вказується, що «автобусний маршрут загального користування в звичайному режимі руху №32 «Сабарів – Залізничний вокзал» запроваджено з метою підвищення якості транспортного обслуговування мешканців мікрорайонів «Сабарів» та «Поділля». На даному автобусному маршруті працює 5 автобусів великої вмістимості з середнім інтервалом руху 25 хвилин». На сьогоднішній день графік руху автобусів діє в тестовому режимі.

У мерії наголошують, що фахівцями КП «Вінницька транспортна компанія» регулярно проводяться перевірки пасажиропотоків на маршрутах міського пасажирського транспорту та при необхідності вносяться зміни в розклади руху певних маршрутів. Окрім того, термін дії договору з перевізником, який обслуговував маршрут в режимі маршрутного таксі №32А «Сабарів – Залізничний вокзал» завершився.

«Водночас повідомляємо, що автобуси «Otokar», які здійснюють перевезення пасажирів в звичайному режимі руху мають значні переваги порівняно з автобусами середньої вмістимості «Богдан» приватних перевізників, які здійснювали перевезення в режимі маршрутного таксі, а саме:
- нижча вартість проїзду – 8,00 грн. замість 10,00 грн. в маршрутному таксі;
- безготівкова оплата проїзду та можливість здійснення безкоштовної пересадки на інший вид муніципального транспорту без додаткової оплати протягом 30 хвилин (для пільгових категорій – 60 хвилин);
- можливість пільгового проїзду для пільгових категорій населення;
- екологічна складова – газовий двигун з низькими викидами шкідливих речовин в атмосферне повітря, який відповідає екологічному стандарту Євро-6;
- низький рівень підлоги та наявність відкидного пандуса, що дає змогу перевозити людей з обмеженими фізичними можливостями та пасажирів з дитячими візками;
- наявність окремого місця для пасажира на інвалідному візку;
- кнопки запиту зупинки з шрифтом Брайля, що покращує якість перевезення пасажирів з вадами зору;
- система кондиціонування салону;
- USB роз’єми в салоні.

Разом з тим зазначаємо, що транспортне обслуговування мешканців мікрорайону «Сабарів» забезпечується автобусами автобусного маршруту загального користування в звичайному режимі руху №11 «Сабарів – Вул. Ботанічна», який здійснює підвезення пасажирів до зупинки «Електромережа», ринку «Урожай» та центральної частини міста, звідки можна здійснити пересадку на трамвайні, тролейбусні та автобусні маршрути загального користування, які рухаються в напрямку залізничного вокзалу.

Враховуючи вищевикладене, для відновлення роботи автобусного маршруту загального користування в режимі маршрутного таксі №32А «Сабарів – Залізничний вокзал» немає необхідності», - зазначають у відповіді.

Макс Мельник

8 жовтня, 2021