У мерії Вінниці прокоментували ситуацію між Вінницяоблводоканалом та Енера Вінниця, яка залишила вінничан без води

Новини Вінниці / У мерії Вінниці прокоментували ситуацію між Вінницяоблводоканалом та Енера Вінниця, яка залишила вінничан без води

Вчора, 11 лютого, відключено від електропостачання дві водопровідної насосної станції ІІІ підйому. А саме «Старе місто» та «Вишенька». Через це виникли проблеми з водопостачанням у цих мікрорайонах Вінниці. У прес-службі КП «Вінницяоблводоканал» пояснили що це пов’язано з тим, пов’язана з тим, що комунальне підприємство немає коштів на авансовий платіж за лютий у повному обсязі.

Вчора, 11 лютого, відключено від електропостачання дві водопровідної насосної станції ІІІ підйому. А саме «Старе місто» та «Вишенька». Через це виникли проблеми з водопостачанням у цих мікрорайонах Вінниці. У прес-службі КП «Вінницяоблводоканал» пояснили, що це пов’язано з тим, що комунальне підприємство немає коштів на авансовий платіж за лютий у повному обсязі.

У Вінницькій міській раді обурені ситуацією, що склалась між КП «Вінницяоблводоканал» і ТОВ «Енера Вінниця», яке нині є надавачем послуг з постачання електроенергії. Відповідна заява розміщена на сайті мерії.

«Вінничани та комунальні підприємства міста, які вчасно сплачують за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення, стали заручниками неспроможності цих надавачів послуг налагодити достойні партнерські взаємовідносини та якісно побудувати свою співпрацю. В результаті конфлікту між ТОВ “Енера Вінниця” та підприємством обласного підпорядкування «Вінницяоблводоканал» страждають кінцеві споживачі – пересічні  вінничани. Адже Вінницькі міські електричні мережі, які є структурним підрозділом ПАТ «Вінницяобленерго», відключили від електропостачання водо-насосні станції ІІІ «Старе місто» та «Вишенька». Поставивши мешканців перед фактом припинення подачі води, що є неприпустимим!», - йдеться у заяві.

У мерії зазначають, що згідно з чинним законодавством у Вінницької міської ради відсутні правові механізми вирішення фінансових питань будь-яких підприємств обласного підпорядкування за рахунок міського бюджету.

«Оскільки КП «Вінницяоблводоканал» підпорядковується обласній раді – органи місцевого самоврядування міста Вінниці не мають повноважень втручатись у фінансову діяльність підприємства та відрегулювати його управлінську функцію для вирішення питань розрахунків із іншими структурами.Разом з тим, міська рада готова спільно з обласною владою, КП «Вінницяоблводоканал», ПАТ “Вінницяобленерго” та ТОВ “Енера Вінниця” шукати механізм виходу із даної ситуації», - йдеться у заяві мерії.

Зазначимо, що «Вінницяоблводоканал» повністю розрахувався з енергетиками за січень та перерахував 1 млн грн. за лютий. ТОВ «Енера Вінниця» наполягає на авансовому платежі у розмірі 16 мільйонів. До речі, хоча «Вінницяоблводоканал» перебуває у обласному підпорядкуванні - облради, підприємство забезпечує послугами переважно саме міських жителів.