У мерії Вінниці назвали компанію, яка планує впровадити інноваційний проєкт в індустріальному парку

Новини Вінниці / У мерії Вінниці назвали компанію, яка планує впровадити інноваційний проєкт в індустріальному парку

Компанія U PARKS планує створити інноваційний проєкт у харчовій промисловості на базі Вінницького індустріального парку.

Про це у Facebook написав заступник міського голови Андрій Очеретний.

За його дописом, у Вінницькій міськраді відбулось засідання конкурсної комісії з вибору керуючої компанії Вінницького індустріального парку, на якому було прийнято за встановленою процедурою заявку даного претендента.

«Далі - виконком і затвердження переможця на сесії депутатами», - зазначив він, вказавши на U PARKS.

До речі, дізнатися про успіхи цієї компанії досить складно, адже вона не зареєстрована у жодній базі. Більш того, вперше згадується лише у новинах на початку жовтня з «прив’язкою» до Прикарпаття, де планує зайнятись саме створенням індустріального парку у Городенківській громаді.

Якщо плани щодо Вінниці не озвучуються, то в івано-Франківській області директор U PARKS CEO IMC Валерій Кирилко запевнив, що на базі старого цукрового заводу планує створити CORN Cluster з глибокої переробки кукурудзи на 25 складових. Цей завод буде першим у своєму роді в Україні та одним із 3 найпросунутіших у Європі.

Дещо подібний проєкт перед коронокризою планувалось реалізувати у Гнівані з китайцями, але не зрослося…

Наразі на Прикарпатті інвестор обіцяє забудувати до 110 тис. м2 промисловими та іншими об’єктами. В саме будівництво буде інвестовано близько $65 млн, ще близько $86 млн – в сучасне обладнання. Очікується, що виробництво буде запущено за 3-5 років. По Вінниці поки у публічній площині не відомо про плани компанії.

«Ми розуміємо, що потрібно робити щось з сільськогосподарською продукцією, яка виробляється в країні, але не експортується. Глибока переробка та висока додана вартість продукції - це зараз завдання №1, яке ми ставимо перед собою. Тож цілком ймовірно, що Вінниця стане регіоном, де впровадили глибоку переробку. Тим паче, зараз діє чимало програм для експортерів, тож результати не змусять на себе чекати. Тому ми розглядаємо індустріальний парк як майданчик для переробної промисловості», - у свою чергу підкреслив А.Очеретний.

Макс Мельник

5 жовтня, 2022