У Медвежому Вушку знову бунт: люди погрожують перекрити дорогу міжнародного значення

Новини Вінниці / У Медвежому Вушку знову бунт: люди погрожують перекрити дорогу міжнародного значення

У селі Медвеже Вушко, що неподалік Вінниці, спокій тривав недовго. Після хвилі мітингів та скандалів, яка тут «прокотилася» минулої осені, працівники державного дослідного господарства Національної академії аграрних наук України знову бунтують проти нового керівника. Співробітники підприємства, заручившись підтримкою людей із села обіцяють перекрити дорогу міжнародного значення між Вінницею і Могилевом-Подільським у день коли керівництво НААН представлятимуть новопризначеного директора.

У селі Медвеже Вушко, що неподалік Вінниці, спокій тривав недовго. Після хвилі мітингів та скандалів, яка тут «прокотилася» минулої осені, працівники Державного дослідного господарства Національної академії аграрних наук України знову бунтують проти нового керівника. Співробітники підприємства, заручившись підтримкою людей із села, обіцяють перекрити дорогу міжнародного значення між Вінницею і Могилевом-Подільським у день, коли керівництво НААН представлятимуть новопризначеного директора.

За результатом конкурсу, який відбувся 26 червня 2018, на посаду директора Державного підприємства «Дослідне господарство Подільської дослідної станції садівництва Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України» признано Анатолія Мухарського. Відповідне оголошення розміщено на сайті академії.

Селяни переконані, що новий очільник працюватиме не в інтересах державного підприємства, а на бізнес, який належить, в тому числі і його дружині. Люди запевняють, що мета новопризначеного керівника «розвалити їхнє господарство».

«За кілька останніх років дослідне господарство вдалося підняти з колін, і нарешті почали його розвивати. Але нам знову заважають працювати. Колектив не хоче робити під керівництвом Анатолія Мухарського, бо знаємо як це. Він вже був в начальниках, коли «розвалили все що можна». Його мета зробити державне підприємство банкротом, щоб викупити його й розвивати своє приватне господарство, яке знаходиться по сусідству з державним, на нашій території і належить його дружині та дружині його партнера», - говорить завгосподарством Любов Козак.

Люди зізнаються, що хочуть зберегти усі здобутки та жити і працювати в рідному селі, а не шукати кращої долі по «заробітках».

«Новий начальник зупиняє нас по-одному - тих, хто проти нього - ображає і погрожує. Ми перекриватимемо дорогу у понеділок чи вівторок, коли приїдуть представляти керівника. Якщо у Києві нас не почують, і нам таки доведеться працювати із Мухарським, більша частина колективу напише заяви на звільнення: головний інженер, головний бухгалтер, заввідділом кадрів, робочі. Ми підемо в нікуди, але з ним  працювати не хочемо, та й і він не дасть», - каже працівник держпідприємства Ірина Мотрецька.

Нагадаємо, що 27 жовтня минулого року у передмісті Вінниці співробітники управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції затримали керівника дослідного господарства місцевого інституту НААН України. За версією слідства, Микола Неїлик отримав майже 5 тисяч за те, що підписав «невигідний» договір з приватною фірмою про продаж продукції за заниженою вартістю. Працівники дослідного господарства ще тоді були переконані, що кримінальна справа проти директора є штучною. Мовляв, це такий прояв помсти з боку колишнього керівництва, в якого були особисті зацікавлення у цій державній посаді. Не було доведено вини Миколи Неїлика і у суді. Кримінальну справу закрили, а Миколу Миколайовича визнанно невинним.

Редакція NaПарижі готова вислухати всі сторони конфлікту.