У Літині на Вінниччині відкрили пам'ятний знак жертвам більшовицького терору (ФОТО)

Новини Вінниці / У Літині на Вінниччині відкрили пам'ятний знак жертвам більшовицького терору (ФОТО)

У Літині на Вінниччині сьогодні, 20 серпня, відкрили пам’ятний знак землякам-жертвам більшовицьких репресій. Про це повідомляє пресслужба Літинської селищної ради.

У Літині на Вінниччині сьогодні, 20 серпня, відкрили пам’ятний знак землякам-жертвам більшовицьких репресій. Про це повідомляє пресслужба Літинської селищної ради.

Пам’ятник відкрили в урочищі «Дубки», що межує з південною околицею Літина. Там уже майже 100 років знаходиться могила жертв «червоного терору». За переказами очевидців, восени 1922 року каральним загоном «опертрійки» тут було страчено 80 заручників – мирних літинських міщан, які і були захоронені у цій могилі.

Як зазначають у селищній раді, пам`ятний знак установлений коштом літинських підприємців та небайдужих громадян і приурочений 29-й річниці Незалежності України. Його відкриття приурочене також Дню пам`яті жертв тоталітарних режимів, який відзначає європейська спільнота щорічно 23 серпня.

Відкрили пам’ятний знак громадські діячі, активісти, волонтери Любов Чекотун та Дмитро Колісник. Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх Героїв, які поклали своє життя за Україну. Освятили пам'ятний знак священнослужителі ПЦУ.

Новини Вінниці / У Літині на Вінниччині відкрили пам'ятний знак жертвам більшовицького терору (ФОТО)Новини Вінниці / У Літині на Вінниччині відкрили пам'ятний знак жертвам більшовицького терору (ФОТО)Новини Вінниці / У Літині на Вінниччині відкрили пам'ятний знак жертвам більшовицького терору (ФОТО)Новини Вінниці / У Літині на Вінниччині відкрили пам'ятний знак жертвам більшовицького терору (ФОТО)Новини Вінниці / У Літині на Вінниччині відкрили пам'ятний знак жертвам більшовицького терору (ФОТО)Новини Вінниці / У Літині на Вінниччині відкрили пам'ятний знак жертвам більшовицького терору (ФОТО)Новини Вінниці / У Літині на Вінниччині відкрили пам'ятний знак жертвам більшовицького терору (ФОТО)Новини Вінниці / У Літині на Вінниччині відкрили пам'ятний знак жертвам більшовицького терору (ФОТО)
Сергій Маламура

20 серпня, 2020