У лісових угіддях Вінниччини ледь не загинув мисливець

Новини Вінниці / У лісових угіддях Вінниччини ледь не загинув мисливець

Напередодні сезону полювання працівники лісового та мисливського господарства традиційно нагадували тим, хто планує відправитися у ліси за здобиччю, щоб ті ні на мить не забували про правила поводження зі зброєю. А також й про загрозу сказу й африканської чуми. Утім, не всі подільські мисливці дослуховуються до цих нагадувань.

Минулої суботи, 3 листопада, розпочався сезон полювання на парнокопитних та хутрових мисливських тварин. Нагадаємо, що триватиме він з 3 листопада по 31 грудня. А на самців кабана та його молодняк, здатний до самостійного існування, а також куниць лісових – до 31 січня 2019 року.

Напередодні сезону полювання працівники лісового та мисливського господарства традиційно нагадували тим, хто планує відправитися у ліси за здобиччю, щоб ті ні на мить не забували про правила поводження зі зброєю. А також й про загрозу сказу й африканської чуми.

Утім, не всі подільські мисливці дослуховуються до цих нагадувань. Зокрема, на наступний день сезону полювання на парнокопитних, зайців та лисиць в лісових угіддях ледь не загинув один з мисливців.

«4 листопада до лікарні звернувся 49-річний житель Теплицького району з вогнепальним пораненням стегна. Поранення потерпілий отримав, перебуваючи на полюванні з товаришем. Після вистрілу по дичині кілька дробин відрекошетили від дерева та травмували чоловіка. В рамках відкритого кримінального провадження за ст.128 (необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження) поліцією встановлюються усі обставини події», – зазначили у відділі комунікації поліції Вінниччини.

Як повідомляв NaПарижі, у перші дні після відкриття цьогорічного сезону полювання на пернату дичину на Вінниччині кілька мисливців потрапили у лікарні з вогнепальними пораненнями.
 

Юрій Ярмощук

6 листопада, 2018