У лісах Вінниччини цієї весни хочуть висадити понад 5 мільйонів дерев

Новини Вінниці / У лісах Вінниччини цієї весни хочуть висадити понад 5 мільйонів дерев

Лісгоспи Вінниччини ще із зими активно готуються до головної події у «лісівничому» році – весняного садіння лісу. Цього року вони планують відтворити 834 га лісів. А це - понад 5 мільйонів майбутніх дерев.

Лісгоспи Вінниччини ще із зими активно готуються до головної події у «лісівничому» році – весняного садіння лісу. Цього року вони планують відтворити 834 га лісів. А це - понад 5 мільйонів майбутніх дерев.

Як зазначають у пресслужбі Вінницького ОУЛМГ, найбільші цього року об’єми весняної посадки мають ДП «Могилів-Подільський лісгосп», який планує створити 131 га лісонасаджень, ДП «Гайсинський лісгосп» (117 га) і ДП «Тульчинське ЛМГ» (107 га).

Нові ліси на деградованих, малоцінних землях, переданих територіальними громадами під заліснення, цього року планують висадити також у Іллінецькому лісгоспі.

«На кожну ділянку, заплановану під заліснення, складено проект лісових культур. Проведено ремонт техніки, ґрунтообробних механізмів, призначених для догляду за новоствореними насадженнями та молодим лісом. Зарезервовано у необхідній кількості пально-мастильні матеріали та інвентар, матеріали (лопати, мечі Колесова, відра, шпагат), закуплено добрива та вологонакопичувач. Працівники, залучені до лісокультурної кампанії, пройшли відповідні навчання», - запевняють в обласному управлінні.

Лісогоспи повністю забезпечені власним садивним матеріалом - протягом минулого року виростили понад 10 млн. шт. садивного матеріалу.

Витсадка розпочнеться 21 березня, у Міжнародний день лісів. У цей день стартує загальноукраїнська акція «Створюємо ліси разом», ініціатором якої є Державне агентство лісових ресурсів України. Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства запрошує вінничан взяти участь у благородній справі створення лісів!

А ще цієї весни лісівники Вінниччини беруть участь у загальнодержавній екологічній акції «Озеленення планети» з весняного висаджування дерев, яка проводиться 10 квітня. В цей день лісгоспи Вінниччини планують посадити 195 тис. дерев.

В рамках цьогорічних акцій територіальні громади, органи державної виконавчої влади та місцевого самоврядування мають можливість долучитися до озеленення територій шкіл, дитячих садків, створення парків, скверів, алей.

Олеся Рудницька

11 березня, 2021