У лісах Вінниччині орудують браконьєри

Новини Вінниці / У лісах Вінниччині орудують браконьєри

Охочих посмакувати незаконно добутою дичиною не лякають штрафи. У нашій області зафіксовані нові факти браконьєрства. Протягом січня, зокрема, тульчинські єгеря упіймали шістьох спритників, які незаконно полювали за представниками подільської фауни.

Охочих посмакувати незаконно добутою дичиною не лякають штрафи. У нашій області зафіксовані нові факти браконьєрства. Протягом січня, зокрема, тульчинські єгеря упіймали шістьох спритників, які незаконно полювали за представниками подільської фауни. Як повідомила прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства, на затриманих порушників правил полювання складено адміністративні протоколи та стягнено штрафи – понад 1,8 тис. грн.

Зокрема, 17 січня в лісі довкола села Гранітне, що на Немирівщині, упіймали пенсіонера, який, вирішивши безкоштовно забезпечити родину свіжим м'ясом, прихопив рушницю й відправився на полювання. У цього спритника не було посвідчення мисливця й дозволів на зброю й добування диких тварин. Не зважав він й на те, що взимку полювати забороняється. Йому довелося заплатити 1020 грн штрафу. Зброю ж у нього вилучили й передали правоохоронцям.

Як повідомляв Na Парижі, торік у Вінницькій області єгеря спільно з правоохоронцями упіймали майже 400 порушників правил полювання.  

Юрій ЯРМОЩУК