У лісах на Вінниччині провели «перепис населення» шляхом опитування

Новини Вінниці / У лісах на Вінниччині провели «перепис населення» шляхом опитування

В одному з лісових господарств Вінниччини порахували диких тварин. Через відсутність снігу  лісівникам довелося використовувати для підрахунку тварин такий метод обліку, як опитування.

В одному з лісових господарств Вінниччини порахували диких тварин. Через відсутність снігу лісівникам довелося використовувати для підрахунку тварин такий метод обліку, як опитування.

Про це повідомляють офіційні джерела.

«У ДП «Бершадський лісгосп» для підрахунку дичини використовували різні методи, зокрема спостереження у місцях підгодівлі. Однак зима цього року скупа на сніг, що майже унеможливило проведення підрахунку тварин за слідами. Тому найпоширенішим методом обліку диких тварин нинішнього року було опитування майстрів лісу про наявність тих чи інших видів тварин на своїй дільниці, співвідношення самців, самок, молодняка та прогонний метод», - йдеться в інформації.

 За результатами обліку диких тварин на початок 2020 року в мисливських угіддях ДП «Бершадський лісгосп» нараховується 52 голови кабана, 563 козулі, 318 зайців, 29 лисиць, 39 куниць, 64 борсука, 176 білок, 27 тхорів та 6 вовків.

У Сумівському та Бершадському лісництвах функціонують вольєри для напіввільного утримання диких тварин. Тут на площі 68,4 га проживають 10 муфлонів, 8 оленів плямистих, 4 оленя благородного, 12 ланей та 14 кабанів.

У відомстві наголошують, що підрахунок мисливських тварин проводився в присутності державних районних мисливствознавців, представників Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА, НПП «Кармелюкове Поділля».

Будемо сподіватись, що таке широке представництво зменшує похибку до мінімуму.