У лікарні на Вінниччині чоловік погрожував підірвати гранату. Його умовили залишити заклад

Новини Вінниці / У лікарні на Вінниччині чоловік погрожував підірвати гранату. Його умовили залишити заклад

У Калинівці Вінницької області 5 грудня у приймальному відділенні лікарні містянин погрожував підірвати гранату. Вгамувати його вдалось лише правоохоронцям.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, «конфлікт» з медпрацівниками, чим спровоковано агресивні дії відвідувача, стався близько 4.30. Співробітники лікарні зателефонували до поліції та розповіли, що людина демонструє невідомий вибуховий пристрій.

Прибув на місце, працівники поліції намагалися заспокоїти чоловіка та запропонували йому добровільно віддати небезпечний предмет. Але на їх прохання містянин не реагував. Надалі він витяг запобіжне кільце з гранати і поклав його на стіл, тримаючи при цьому іншу руку у кишені.

Шляхом перемовин поліцейським вдалося вивести правопорушника з медичного закладу. Залишивши лікарню, у супроводі правоохоронців, він попрямував до центральної площі міста. Там чоловік кинув гранату, яка в подальшому вибухнула.

Під час вибуху ніхто не постраждав. Відразу після вчинення злочину правопорушника затримали. Ним виявився 45–річний місцевий житель.

Встановлено, що небезпечний предмет належить до піротехнічних виробів «ПІРО-5». 

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 296 КК України (хуліганство). За такий злочин йому загрожує покарання - до семи років позбавлення волі. 

Макс Мельник

6 грудня, 2022