У «лещатах» циклонів: на Вінниччину чекають температурні «гойдалки»

Новини Вінниці / У «лещатах» циклонів: на Вінниччину чекають температурні «гойдалки»

У середу, 2 лютого, на погоду в Україні будуть впливати два циклони, один з них розміститься над Білоруссю, а інший - над Чорним морем. Циклони принесуть снігопади у більшість областей нашої країни. Про це повідомляють в Укргідрометцентрі, зазначаючи, що саме Вінниччина хоч і опиниться у «лещатах», але потужних снігопадів не слід очікувати.

Українські синоптики прогнозують на завтра хмарну погоду з перевагою південного вітру. Отже, чорноморський циклон переважатиме над «білоруським». Найближчої ночі очікується морозна погода (до -8 градусів). Проте вдень на температурному стовпчику можна побачити +1-3 градуси.

До -9 градусів очікується вночі 4 лютого. Вдень – близько нуля. Більш того, опади, і не значні, на Вінниччину принесе саме «білоруський» циклон з 5 лютого.

Значно сильніші морози прогнозує портал Sinoptik. За його даними, вночі морози сягатимуть навіть -14 градусів 4 лютого. Вдень буде більш комфортно, хоча й морозно. Снігопад слід очікувати з п’ятниці, 5 лютого. Пади змінять нічну температуру на більш помірну.

Однозначно можна казати, що протягом найближчих 10 діб очікуються «гойдалки» температури та тиску.

Макс Мельник

1 лютого, 2022