У Ладижинській колонії викрили «смотрящого», який вимагав гроші для наповнення «общака»

Новини Вінниці / У Ладижинській колонії викрили «смотрящого», який вимагав гроші для наповнення «общака»

Черговий злочин правоохоронці зафіксували у Ладижинській колонії №39. За версією слідства, 45-річний підозрюваний, який понад 10 років відбуває покарання за вчинення вбивства та розбійного нападу, разом із 39-річним спільником поширювали злочинний вплив у виправній установі та вимагали в інших засуджених гроші для поповнення «общака».

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, зловмисники били та залякували інших засуджених, вимагали щомісячно переказувати гроші на свої рахунки.

Злочинну діяльність документували слідчі СУ ГУНП спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань, працівниками оперативного відділу виправної колонії №39. Силову підтримку забезпечували бійці спецпідрозділів КОРД та «Циклон».

Досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювані вимагали в одного із засуджених щомісячну плату – 20 тисяч гривень. За відмову платити - били та погрожували фізичною розправою.

За оперативною інформацією, гроші мали спрямовуватися на фінансування криміналітету. Проте поліцейські кадри вказують, що камера цих двох фігурантів скоріше нагадує готельний номер із «зірками». Вона чудово мебльована. Є плазма, килими, квіти та все інше для того, щоб чудово відпочивати. Як на курорті.

«Смотрящому» та його спільнику, який також відбуває покарання за вчинення вбивства та розбійного нападу, слідчі слідчого управління повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбаченого ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального Кодексу України.

В межах відкритого кримінального провадження в приміщеннях колонії проведено ряд обшуків. Слідчі вилучили чорнові записи та інші речові докази злочинної діяльності фігурантів. Процесуальне керівництво розслідування здійснює прокуратура Вінницької області. Такий злочин карається позбавленням волі терміном до 12 років з конфіскацією майна.

Новини Вінниці / У Ладижинській колонії викрили «смотрящого», який вимагав гроші для наповнення «общака» Новини Вінниці / У Ладижинській колонії викрили «смотрящого», який вимагав гроші для наповнення «общака» Новини Вінниці / У Ладижинській колонії викрили «смотрящого», який вимагав гроші для наповнення «общака» Новини Вінниці / У Ладижинській колонії викрили «смотрящого», який вимагав гроші для наповнення «общака» Новини Вінниці / У Ладижинській колонії викрили «смотрящого», який вимагав гроші для наповнення «общака»