У Ладижині вилучили зброю в уродженця Росії

Новини Вінниці / У Ладижині вилучили зброю в уродженця Росії

У Ладижинській громаді Вінницької області поліцейські провели обшук на території домогосподарства 72–річного уродженця Російської Федерації. У підвалі вони знайшли зброю та набої.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, було виявлено мисливський нарізний карабін та 14 набоїв армійського зразка калібру 7.62 х 39 мм.

З’ясувалось, що чоловік є уродженцем Росії та на законних підставах перебуває на території України, згідно з посвідкою на постійне місце проживання. З його слів, зброє належать сину. Проте дозвільних документів він не надав, а умови зберігання зброї не відповідають вимогам.  

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років.

Також працівники поліції склали на чоловіка адміністративні матеріали за ст. 191 КУпАП (Порушення громадянами правил зберігання, носіння або перевезення вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї і бойових припасів).

Нагадуємо, що за незаконне придбання, носіння і зберігання вогнепальної та холодної зброї, її застосування передбачено кримінальну відповідальність. Навіть у час війни зброю, боєприпаси, вибухівку не можна зберігати без відповідних документів. У разі виявлення заборонених предметів повідомляйте на лінію 102.

Макс Мельник

30 травня, 2022