У Ладижині створюють резервні джерела опалення: місто вирішило не обмежуватися вже існуючими потужностями

Новини Вінниці / У Ладижині створюють резервні джерела опалення: місто вирішило не обмежуватися вже існуючими потужностями

Через серію атак на Ладижинську ТЕС, 22-тисячне місто залишилось взимку без опалення. Оскільки ремонт обладнання на станції ускладнено, обласна та місцева влада вирішили створити альтернативну систему, яка складатиметься з різних типів котельнь та нових тепломереж. Крім того, формується резерв потужностей. Роботи на завершальній стадії.

Про це повідомляє Ладижинська міська територіальна громада.

Раніше повідомлялось, що через зруйноване обладнання без тепла залишилось 18 тисяч мешканців міста.

«Для того, щоб в оселях жителів громади було тепло незважаючи ні на що, в місті надшвидкими темпами йде будівництво одразу чотирьох альтернативних джерел опалення. Всі об’єкти мають різну стадію готовності. Одне з альтернативних джерел тепла змонтоване на 90%, решта - на 60-70%.

Всі новозбудовані джерела альтернативного тепла будуть у резерві. Експлуатувати їх почнуть у разі надзвичайної ситуації», - йдеться у повідомленні.

Ще на минулому тижні повідомлялось, що проблему з опаленням у місті майже вирішено. Однак, в оселях містян доволі прохолодно. У разі зниження температури «за вікном» - комунальники підключатимуть до мережі резерв.  

Макс Мельник

12 грудня, 2022