У Києві під колесами Land Rover загинула вінничанка: усі подробиці трагедії (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / У Києві під колесами Land Rover загинула вінничанка: усі подробиці трагедії (ФОТО, ВІДЕО)

Шевченківський районний суд столиці обрав Юрію Назаренку, водію Land Rover, який в’їхав у натовп у пішохідній зоні на Майдані Незалежності та спричинив смертельну ДТП запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб з носінням електронного браслету.

Шевченківський районний суд столиці обрав Юрію Назаренку, водію Land Rover, який в’їхав 30 жовтня у натовп на пішохідній зоні на Майдані Незалежності та спричинив смертельну ДТП, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на 60 діб з носінням електронного браслету.

Відомо, що серед загиблих є жителька Вінниччини - 30-річна Алла.

За словами очевидців, водій Land Rover з'їхав з вулиці Інститутської на пішохідну зону Майдану Незалежності. Авітвка "знесла" двох пішоходів, які стояли на зупинці, та вилетіла на зустрічну смугу проїзної частини Хрещатику. Машина зіткнулась з іншими авто і таким чином загальмувала.

За попередньою версією, 66-річний водій втратив свідомість за кермом. Про це повідомляє кореспондент Суспільного.

Суд розпочався близько 13:00, підозрюваного до адмінбудівлі доправили на швидкій у супроводі правоохоронців та медиків. Чоловік був при тямі, але не рухався. Він відповідав на всі питання судді, утім казав, що почувається погано.

Під час засідання Назаренко розповів, що перед тим, як сісти за кермо, почувався добре. Йому стало зле, коли почав повертати на Хрещатик - несподівано втратив свідомість. За його словами, до цього втрат свідомості не було.

"Їхав від кардіоцентру до Михайлівської та на повороті втратив свідомість, далі нічого не пам'ятаю", — розповів підозрюваний.

Свідком підозрюваного у суді був лікар, який повідомив, що у його пацієнта був інсульт. 19 жовтня чоловіка прооперували, а потім був реабілітаційний період. Назаренка виписали 26 жовтня, а 30 жовтня він приїздив на огляд. Лікар зазначив, що стан пацієнта після реабілітації був нормальний, і особливих заборон на керування автомобілнем не було, а водій сам має вирішувати, чи здатний керувати автівкою.

За словами свідка, водій Land Rover оговтався лише після того, як сталася аварія. Після цього він зателефонував своєму лікарю та сказав, що "не знає, що робити".

Захист підозрюваного наголосив на тому, що Назаренку шкода, він усвідомлює свою провину та готовий усе компенсувати постраждалим.

"Ми з ними обговорили розмір матеріальної компенсації, ми зібрали маже 50% суми, після суду буде вручена сума, незалежно від того, чи буде Назаренко визнаний винним", — зазначив його адвокат.

Він додав, що після засідання суду одразу їде на вулицю Оранжерейну в Києві, звідки родина з Вінниці забиратиме свою загиблу доньку, аби віддати їм кошти.

Захист підозрюваного розповів, що Назаренко проживає один, його дружина померла від раку, а донька з ним не спілкується

"Ми не змогли взяти характеристику з місця роботи, бо вихідний, але він все життя пропрацював на державній службі", — наголосив адвокат.

Захист Юрія Назаренка вважає, що подання прокуратури є необґрунтованим і просить не утримувати підозрюваного в СІЗО, оскільки є ризик життю.

Новини Вінниці / У Києві під колесами Land Rover загинула вінничанка: усі подробиці трагедії (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Києві під колесами Land Rover загинула вінничанка: усі подробиці трагедії (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Києві під колесами Land Rover загинула вінничанка: усі подробиці трагедії (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Києві під колесами Land Rover загинула вінничанка: усі подробиці трагедії (ФОТО, ВІДЕО)Новини Вінниці / У Києві під колесами Land Rover загинула вінничанка: усі подробиці трагедії (ФОТО, ВІДЕО)
Ірина Заіковата

2 листопада, 2020