У Кремлі допускають застосування ядерної зброї. Пентагон швидко відповів

Новини Вінниці / У Кремлі допускають застосування ядерної зброї. Пентагон швидко відповів

Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков визнав, що Росія не досягла жодної з поставлених перед початком війни цілей в Україні, а також заявив, що РФ може використати ядерну зброю, лише якщо бачитиме загрозу існуванню країни.

Про це Пєсков сказав в ефірі телеканалу CNN.

В інтерв'ю на питання журналістки, чого, на його думку, Путін вже домігся в Україні, Пєсков відповів:

«Ну, по-перше, ще ні. Поки не домігся».

Також він заявив, що «спеціальна військова операція» проводилася «строго відповідно до заздалегідь встановлених планів і цілей».

Прессекретар Путіна не виключає, що Кремль може вдатися до використання ядерної зброї, якщо Росія зіткнеться з «екзистенціальною загрозою».

«Ми маємо концепцію національної безпеки, вона у відкритому доступі, ви можете прочитати всі причини, з яких може використовуватися ядерна зброя. Тобто, якщо буде загроза існуванню країни, вона може бути використана, відповідно до нашої концепції. Інших причин, згаданих у цьому тексті, немає», - відповів Пєсков.

У Пентагоні миттєво відреагували і назвали небезпечною риторику Москви щодо використання ядерної зброї. Про це повідомляє "Європейська правда".

«Це не так, як повинна діяти відповідальна ядерна держава», - сказав речник Пентагону Джон Кірбі.

При цьому Кірбі підкреслив, що посадовці Пентагону «не бачать нічого, що б підштовхнуло нас до висновку, що нам потрібно змінити нашу позицію стратегічного стримування».

«Ми контролюємо все якнайкраще», – додав він.

Олег Верлан

23 березня, 2022