У Краснопільці на Вінниччині відкрили поліцейську станцію, поєднану з пожежною частиною

Новини Вінниці / У Краснопільці на Вінниччині відкрили поліцейську станцію, поєднану з пожежною частиною

Сьогодні, 18 січня, у Краснопільській громаді розпочав свою роботу Центр безпеки громадян, будівництво якого тривало майже рік за кошти державного, місцевого бюджетів та меценатів.

Відкриття Центру безпеки у Гайсинському районі відбулося за участі начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Івана Іщенка, голови обласної державної адміністрації Сергія Борзова, керівника Головного управління Державної Служби з Надзвичайних ситуацій у Вінницькій області Руслана Шевчука, представників місцевої влади, самоврядування та громадськості.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, Центр безпеки у територіальній громаді поєднує функції забезпечення громадської безпеки та захисту від надзвичайних ситуацій. Наявність ефективної комунікації надає можливість поліцейським та рятувальникам діяти однією командою, швидко реагувати на  звернення громадян про допомогу.

Звертаючись до присутніх, Іван Іщенко зазначив, що створення такого центру допоможе ефективніше комплексно вирішувати питання щодо захисту населення від небезпек та гарантуватиме комфорт, стабільність у місцевих громадах. Поліцейські офіцери громади, які тут працюватимуть, матимуть змогу оперативно реагувати на повідомлення громадян, здійснювати профілактичну роботу та якісно надавати поліцейські послуги місцевому населенню.

Ця 41-поліцейська станція споріднена з пожежною частиною. Іван Іщенко зазначив, що  наступним кроком для розвитку безпекового простору в громаді буде система відеонагляду.

Центр безпеки громадян обслуговуватиме населені пункти Краснопільської ОТГ: Краснопілка, Митків, Тишківка, Тишківська Слобода, Степове, Нараївка, Кивачівка, Цвіліхівка, Тополівка, Гранів, Михайлівка, Грузьке, селище Дубина, де загалом проживає понад 7 700 людей.

Кабінети поліцейських офіцерів громади обладнані необхідними сучасними технічними засобами, поруч з ними дислокуватимуться дві місцеві пожежні команди. 

На будівництво Центру безпеки громадян витрачено понад 1,2 млн гривень з державного та місцевого бюджетів, а також за підтримки меценатів.