У Козятині п’яний водій намагався відкупитись від поліцейських

Новини Вінниці / У Козятині п’яний водій намагався відкупитись від поліцейських

Через порушення Правил дорожнього руху 28 квітня у Козятині на Вінниччині поліцейські зупинили водія «ВАЗа». Під час спілкування правоохоронці помітили у чоловіка ознаки алкогольного сп’яніння. Аби уникнути відповідальності чоловік наполегливо пропонував їм «домовитися».

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 36–річного місцевого мешканця інспектори сектору реагування патрульної поліції зупинили близько 15 години на вулиці Героїв Майдану. Поліцейські запропонували водієві пройти освідування за допомогою «Драгера». Прилад зафіксував в його організмі 2,1 проміле алкоголю.

«За нескладання протоколу правопорушник запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 1000 гривень. Інспектори попередили водія про кримінальну відповідальність за давання хабара, але він продовжував наполягати», - йдеться у повідомленні.

За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, відповідно до ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) відкрито провадження.

Крім цього, на водія поліцейські склали протокол за вчинення адміністративного правопорушення за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Гроші вилучено. Автомобіль поміщено на арештмайданчик.

Макс Мельник

29 квітня, 2022