У Козятині на Вінниччині знімають «Кріпосну»

Новини Вінниці / У Козятині на Вінниччині знімають «Кріпосну»

Десятки козятинчан сьогодні, 20 вересня, приймають участь у масовці зйомок нового сезону культового вітчизняного серіалу «Кріпосна». Місцем зйомок обрано місцевий вокзал, який вважається одним з найкрасивіших в Україні та створено саме за часів Російської імперії.

Загалом серіал знімають у найбільш знакових місцях України. Це Києво-Печерська лавра, музей ім. Гончара, особняк Уварової і будинок-садиба Зайцева (Київ), Історико-культурний  заповідник Качанівка (Чернігівська область), Будинок письменників, музей народної архітектури та побуту України Пирогово, місто Переяславі, замок Радомисль (Радомишль на Житомирщині).

Після прем’єри в ефірі СТБ серіал «Кріпосна» продовжує завойовувати міжнародний ринок. У липні 2019-го серіал з успіхом пройшов на польському телеканалі TVP1. Далі серіал побачили в Литві, Казахстані, Росії та Білорусі. Права на показ продано в Японію (A.K Company), Чехію (Prima TV), Угорщину, Словаччину, Болгарію (BNT), Латвію, Естонію, Грузію, на території Латинської Америки і в Балканські країни.

Влітку 2020 року серіал був проданий в Іспанію і став першою українською багатосерійною драмою, яку придбав іспанський телеканал, прем’єра відбулася на каналі Divinity. А глядачі територій Північної Америки тепер можуть дивитися «Кріпосну» на VOD-сервісі Amazon Prime.