У Козятині на Вінниччині передали до суду справу про потрощений будинок та погрози господарям

Новини Вінниці / У Козятині на Вінниччині передали до суду справу про потрощений будинок та погрози господарям

На Вінниччині передали до суду нападу на родину трьох чоловіків, які розтрощили подвір’я та погрожували ножами господарям. Слідство щодо фігурантів, жителів Козятину, тривало менше двох місяців.

На Вінниччині передали до суду справу про напад, скоєний п‘яною компанією у місті Козятин. Троє чоловіків розтрощили подвір‘я приватногї садиби та погрожували її мешканцям ножами. Слідство щодо фігурантів тривало менше двох місяців.

За інформацією пресслужби прокуратури Вінницької області, увечері 5 травня 2020 року троє нетверезих мешканців Козятина, які і раніше мали конфлікт із законом, галасували на вулиці Грушевського поблизу будинків 79 і 81.

Мешканці будинку №79 зробили усні зауваження чоловікам. Це їх образило. З ножами нетверезі люди напали на беззахисних господарів та почали трощити усе, що бачили: виламали штахетини з паркану, вибили хвіртку, забігли на подвір’я, де почали нищити все, до чого змогли дотягнутись – вікна, двері, облицювання будинку, а також погрожували вбити людей, які зробили їм зауваження. "Погром" відбувався у присутності п’ятимісячного немовляти.

Невдовзі хулігани були затримані поліцією та судом взяті під варту. Чоловіки відмовилися співпрацювати зі слідством, свою провину не визнали, завдані родині збитки не відшкодували. Проте доказів винуватості для статті 296 (Хуліганство) КК України зібрано достатньо, тому справу передали до суду.

Макс Мельник

23 червня, 2020