У Хмільнику відкрили перший в Україні музей черевичків з унікальною колекцією

Новини Вінниці / У Хмільнику відкрили перший в Україні музей черевичків з унікальною колекцією

Сьогодні, 27 грудня, у Хмільнику Вінницької області відкрили музей черевичків. Приватний заклад став першим в Україні, де зібрана найбільша колекція сувенірного взуття.

Нагадаємо, раніше NaПарижі писав про хмільничанку Нелю Рибак та її унікальну колекцію. Брелочки, чарочки і пивні келихи, відкривачки для пляшок, формочки для льоду, годинники, підвіски, підставки під каблучки, самі каблучки і сережки — усе це у формі взуття протягом 7 років збирала місцева пенсіонерка. Своє незвичне хобі жінка називала філоботією — колекціонуванням сувенірного взуття.

«Експозиція налічує понад 8200 експонатів. Такого немає ніде в Україні. І в підтвердження цього, це досягнення, під час відкриття музею, було офіційно занесено до Книги рекордів України», - написали у Facebook–групі «Хмільник 1362».

Музей розташовано поряд з Будинком культури. Вхідний квиток вартує 50 грн. Це чисто символічна плата на отоплення та утримання приміщення.

Новини Вінниці / У Хмільнику відкрили перший в Україні музей черевичків з унікальною колекцієюНовини Вінниці / У Хмільнику відкрили перший в Україні музей черевичків з унікальною колекцієюНовини Вінниці / У Хмільнику відкрили перший в Україні музей черевичків з унікальною колекцієюНовини Вінниці / У Хмільнику відкрили перший в Україні музей черевичків з унікальною колекцієюНовини Вінниці / У Хмільнику відкрили перший в Україні музей черевичків з унікальною колекцієюНовини Вінниці / У Хмільнику відкрили перший в Україні музей черевичків з унікальною колекцієюНовини Вінниці / У Хмільнику відкрили перший в Україні музей черевичків з унікальною колекцієюНовини Вінниці / У Хмільнику відкрили перший в Україні музей черевичків з унікальною колекцією