У Хмільнику на Вінниччині суд заборонив чоловікові ближче, ніж на сто метрів наближатися до матері

Новини Вінниці / У Хмільнику на Вінниччині суд заборонив чоловікові ближче, ніж на сто метрів наближатися до матері

До Хмільницького міськрайонного суду на Вінниччині звернулась з заявою про видачу обмежувального припису стосовно свого сина 74-річна мешканка Хмільника. Як повідомляють у пресслужбі суду, дорослий син проживав разом з матір’ю у її будинку та систематично ображав її, лаявся і погрожував.

До Хмільницького міськрайонного суду на Вінниччині звернулась з заявою про видачу обмежувального припису стосовно свого сина 74-річна мешканка Хмільника.  Як повідомляють у пресслужбі суду, дорослий син проживав разом з матір’ю у її будинку та систематично ображав її, лаявся і погрожував.

Цього року суд уже накладав на нього чотири адміністративні стягнення за домашнє насильство. Кожного разу він свою вину в суді визнавав і каявся, що ображав матір. Але знову брався за своє. Тож жінка звернулась у Бюро безоплатної правової допомоги, аби фахівці представляли її інтереси в суді.

"Благаю, захистіть мене від нього, - звернулась постраждала від домашнього насильства хмільничанка та просила, аби суд видав обмежувальний припис стосовно її «рідного» кривдника строком на 6 місяців. Обмежувальний припис є заходом тимчасового обмеження прав чи покладення обов’язків на особу, яка вчинила домашнє насильство. Такий правовий інструмент дозволяє забезпечити безпеку постраждалої особи. Кривднику судом забороняється спільно проживати (чи перебувати) з постраждалою від його дій людиною, наближатись на визначену відстань, вести листування чи телефонні переговори, контактувати з постраждалою особою через третіх осіб, переслідувати та вчиняти ряд інших дій, які спрямовані на порушення особистих кордонів", - зазначають у пресслужбі Хмільницького міськрайонного суду.

Зрештою, суд, заслухавши учасників справи та дослідивши докази, задовольнив заяву хмільничанки. Тепер її дорослий син має покинути будинок матері, не наближатись до неї ближче, ніж на 100 метрів, не шукати жодної можливості спілкуватись із матір’ю у будь-який спосіб чи впливати на неї через третіх осіб.

Рішення щодо обмежувального припису підлягає негайному виконанню, а його оскарження не зупиняє виконання. Поліція та виконавчий комітет Хмільницької міської ради були одразу повідомлені про рішення Хмільницького міськрайонного суду.

Сергій Маламура

29 грудня, 2020