У Хмільнику на Вінниччині п’яний водій намагався відкупитися від патрульних. Тепер йому світить до 4 років ув’язнення

Новини Вінниці / У Хмільнику на Вінниччині п’яний водій намагався відкупитися від патрульних. Тепер йому світить до 4 років ув’язнення

У Хмільницькому районі 5 січня під час проведення профілактичних заходів працівники райвідділу поліції зупинили водія автомобіля «ВАЗ». Будучи напідпитку, порушник почав пропонувати поліцейським гроші за непритягнення до адмінвідповідальності.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, автомобіль під керуванням 41-річного мешканця Хмільницької громади інспектори сектору реагування патрульної поліції зупинили близько 8 години у місті Хмільник на вулиці І. Богуна.

Під час спілкування інспектори помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. При освідуванні у нього виявили 0,83 проміле алкоголю.

За не складання протоколу чоловік запропонував поліцейським неправомірну вигоду у розмірі 17 000 гривень.

Правоохоронці попереджали його про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але він продовжував наполягати. Для подальшого документування правопорушення поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

За цим фактом слідством розпочато розслідування провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). Санкція статті передбачає до 4 років позбавлення волі. 

За керування у стані сп’яніння поліцейські на правопорушника склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Макс Мельник

6 січня, 2023