У Хмільнику екоінспектори знайшли місце витоку нафтопродуктів у Південний Буг

Новини Вінниці / У Хмільнику екоінспектори знайшли місце витоку нафтопродуктів у Південний Буг

У південному бузі в центрі Хмільнику місцеві жителі виявили забруднення. У річку зливали нафтопродукти. У Держекоінспекції підтвердили наявність плям та знайшли місце їх витоку.

«На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області 4 лютого надійшло повідомлення, що у м. Хмільник в районі Старого замку виявлено плями райдужного забарвлення. Цього ж дня спеціалістами ДЕІ у Вінницькій області був здійснений оперативний виїзд для детального вивчення ситуації. Під час обстеження встановлено, що нафтопродукти витікали з-під берега напроти Старого замку», - йдеться у повідомленні екоінспекторів.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю Інспекції був здійснений відбір проб води з річки вище та нижче джерела забруднення. За результатами аналізу вмісту нафтопродуктів вище місця витоку не виявлено, а нижче становив 46 мг/дм3 (при нормативі 0,3 мг/дм3 для вод господарсько-побутового призначення, що діяв до 2017 року так як станом на сьогоднішній день нові нормативи на нафтопродукти не встановлено).

Тобто, перевищення у 153 рази.

Про виявлення винного у забрудненні у повідомленні не кажуть.