У Хмельницькому публічно перевиховували блогера через образливі висловлювання про алею захисників

Новини Вінниці / У Хмельницькому публічно перевиховували блогера через образливі висловлювання про алею захисників

Патріотично налаштовані жителі Хмельницького провели виховну роботу з місцевим тіктокером, який в образливій формі висловлювався про кубічну інсталяцію, розміщену на пішохідній частині центральної вулиці, з портретами військових і героїв Небесної сотні, які загинули від рук російських окупантів.

За тиждень до початку повномасштабної війни Росії проти України - напередодні Дня Героїв Небесної Сотні - на пішохідній частині вулиці Проскурівській у Хмельницькому встановили алею пам’яті.

Понад півтори сотні портретів розмістили на металевих кубах, які також прикрасили державними прапорами. Про це тоді повідомляли у міськраді, пояснюючи, що «усі, хто проходитиме Проскурівською зможуть ще раз згадати подвиг Героїв, подивитися в очі справжнім синам та донькам України».

Як повідомляє «Хм.Інсайд», 19-річний місцевий «тіктокер» нещодавно  поширив відео про символічну алею пам’яті зі зневажливим коментарем російською мовою: «Всім хай. Подивіться, бл***, що за х***ту понаставляли в місті Хмельницький, нах***, ці їб***і блоки. Не знаю, нах*** це потрібно, але це повний долбоєб***зм».

За допомогою правоохоронців хмельничани знайшли автора відео і показово провели «профілактичний» захід. Юнака змусили стати на коліна перед портретами загиблих, розповіли йому про героїчний вчинок кожного з них та підстригли блогеру частину волосся. Він вибачився. Свідками цього стали перехожі, в тому числі літні люди, які ледве не вчинили над хлопцем самосуд.

Депутат Хмельницької обласної ради Віктор Бурлик зазначив виданню, що таке показове «виховання» має стати застереженням усім, хто паплюжитиме імена наших захисників.

«Народний осуд має показати, що є певна межа для тих же блогерів, за яку заходити не можна. Тим більше, в умовах воєнного стану. І на такі випадки неповаги до наших військових, які, не шкодуючи свого життя, борються за Україну і таку от молодь, буде максимальне реагування», –  сказав місцевий обранець.

Про подальшу долю хлопця наразі не повідомляється.

Олег Верлан

28 березня, 2022