У Херсоні та Чорнобаївці знову пролунали вибухи

Новини Вінниці / У Херсоні та Чорнобаївці знову пролунали вибухи

У неділю, 18 вересня, близько обіду у тимчасово окупованій Чорнобаївці Херсонської області пролунав вибух. Через пів години ще один вибух відчули вже в самому Херсоні. В обох населених пунктах у небо здійнявся дим.

Про це повідомляють місцеві Telegram-канали. Зазначається, що перед вибухами працювала російська протиповітряна оборона, але не змогла завадити «прильотам».

Одні джерела стверджують, що українські снаряди влучили у центрі Херсона, а інші – що в районі Ювілейного у південно-східному передмісті обласного центру. Також не виключено, що мали місце два «прильоти». Про наслідки влучань наразі не повідомляється.

Нагадаємо, вчора, 17 вересня, ввечері у тимчасово окупованому Херсоні повідомляли про вибухи та стрілянину. Росіяни заявили про так звану «контртерористичну» операцію.

У ЗСУ припускали, що таким чином окупанти знімають собі «черговий сюжет». Тим часом речник Одеської ОВА Сергій Братчук повідомив, що це «кадировці» могли воювати з «вагнерівцями», яких нещодавно відправили для «посилення» контингенту у Херсоні.

Голова Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що росіяни на окупованих територіях намагаються створити різні диверсії, щоб дискредитувати дії ЗСУ. Тому якщо одразу після вибуху «знімається сюжет», то однозначно росіяни організували провокацію.

Олег Верлан

18 вересня, 2022