У Калинівці затримали трьох жінок, які розкрадали гуманітарну допомогу для ЗСУ та переселенців

Новини Вінниці / У Калинівці затримали трьох жінок, які розкрадали гуманітарну допомогу для ЗСУ та переселенців

Українці стають пильними, і це допомагає виявляти тих, хто хоче заробити на війні. У Калинівці Вінницької області 18 березня місцеві мешканці вчасно зателефонували до поліції, аби правоохоронці змогли «на гарячому» затримати трьох жінок, які намагались викрасти з центру збору гумдопомоги речі, зібрані для військових та біженців.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, підозрювані працювали в будинку культури, де і проводився збір гуманітарної допомоги.

Зловмисниць затримали під час того, як вони вантажили до автомобіля свого родича продукти харчування, предмети гігієни та товари першої необхідності.

Автомобіль затриманий та знаходиться на арештмайданчику.

Усіх причетних до крадіжки затримано у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (замах на крадіжку) та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

У поліції наголошують, що відповідно до останніх змін в законодавстві, посилено відповідальність за вчинення майнових злочинів.

Зокрема, будь-які крадіжки, вчинені в умовах воєнного стану, прирівнюються до тяжких злочинів, за що передбачено покарання - до 8 років позбавлення волі. Підозрювані у вчиненні таких злочинів будуть затримуватися у процесуальному порядку.

Нагадаємо, схожий випадок трапився у Вінниці 16 березня. Як писав NaПарижі, тоді місцеві мешканці затримали двох жінок. Правоохоронцями було складено адмінпротокол за ст. 51 КУпАП (Дрібне викрадення чужого майна тягне за собою накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк від п'яти до десяти діб). 

Новини Вінниці / У Калинівці затримали трьох жінок, які розкрадали гуманітарну допомогу для ЗСУ та переселенцівНовини Вінниці / У Калинівці затримали трьох жінок, які розкрадали гуманітарну допомогу для ЗСУ та переселенцівНовини Вінниці / У Калинівці затримали трьох жінок, які розкрадали гуманітарну допомогу для ЗСУ та переселенців