У Калинівці «паломництво» замість «евакуації»: біля арсеналу на Вінниччині спостерігають за гасінням пожежі

Новини Вінниці / У Калинівці «паломництво» замість «евакуації»: біля арсеналу на Вінниччині спостерігають за гасінням пожежі

Попри панічні заяви щодо подій біля Калинівки Вінницької області, ситуація на військовому арсеналі у міста залишається спокійною. Жодної евакуації не відбулося, натомість до райцентру завітали керівництво Вінниччини, Генштабу та журналісти.

Попри панічні заяви щодо подій біля Калинівки Вінницької області, ситуація на військовому арсеналі біля міста залишається спокійною. Жодної евакуації не відбулося, натомість до райцентру завітали керівництво Вінниччини, представники Генштабу та журналісти. Справжнє паломництво...

Нагадаємо, першу офіційну інформацію щодо ситуації з пожежею у Міністерстві оборони надали через 2 години після того, як жителі Калинівки та навколишніх сіл побачили дим та почули вибухи.

Тож жителі Калинівки та навколишніх сіл, які чули вибухи і бачили дим над лісом, уже встигли добряче запанікувати… За офіційними даними Міноборони, пожежа сталася близько 11.30 – якраз тоді було зафіксовано «задимлення на ділянці підриву нерозірваних боєприпасів технічної території бази зберігання поблизу селища Калинівка, що на Вінниччині».

Хоч у соцмережі писали про нібито евакуацію, насправді, як пояснили журналісту NaПарижі посадовці у Калинівці, маючи досвід надзвичайних ситуацій, були залучені всі засоби, аби миттєво реагувати. Для евакуації підготували автобуси. Але не було потреби у їх застосуванні. Пожежа майже ліквідована. Біля арсеналу зібралися очільники всіх служб, але приводів для хвилювань наразі немає.

Нагадаємо, коли дійсно відбулися потужні вибухи на арсеналі – у вересні 2017-го, Вінницею ширилися чутки про начебто «зруйновану Калинівку» та «потрапляння» снарядів на північні околиці Вінниці.   

Макс Мельник

11 вересня, 2019