У Калинівці на Вінниччині відкрили першу комунальну аптеку: хочуть "впливати" на ціни (ФОТО)

Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині відкрили першу комунальну аптеку: хочуть "впливати" на ціни (ФОТО)

У Калинівці Вінницької області 11 лютого урочисто відкрили першу в громаді комунальну аптеку. Вона розміщена у місцевому Центрі первинної медико-санітарної допомоги.

У Калинівці Вінницької області 11 лютого урочисто відкрили першу в громаді комунальну аптеку. Вона розміщена у місцевому Центрі первинної медико-санітарної допомоги.

За інформацією пресслужби Калинівської міськради, аптеку створювали для забезпечення населення громади якісними медичними препаратами за доступними цінами. Засновником комунальної аптеки стала Калинівська міська рада.

Аптека займатиметься роздрібною та оптовою реалізацією лікарських засобів, виробів медичного призначення, ортопедичних товарів, імунобіологічних препаратів, предметів особистої гігієни, лікувальних та косметичних засобів, спеціальних харчових продуктів, субстанцій, засобів медичної техніки, лікарської рослинної сировини та інших груп товарів медичного призначення тощо.

«Калинівська міська аптека є, перш за все, соціально орієнтованим підприємством та, водночас, вона має скласти гідну конкуренцію приватним. На даний момент у нашому місті ліки населенню продаються лише комерційними структурами, і впливати на регулювання цін на медикаменти не в компетенції міської ради. Тому постало питання створення комунального підприємства, щоб проконтролювати націнку на ліки і тим самим забезпечити людей дешевими медичними препаратами. В порівнянні з іншими аптеками в місті, тут будуть найдоступніші ціни на ліки», - зазначив міський голова Анатолій Шамалюк.

За словами головного лікаря Калинівського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Василя Македонського, аптека братиме участь у державній програмі реімбурсації «Доступні ліки», завдяки якій пацієнти за електронним рецептом зможуть безкоштовно або з незначною доплатою отримувати ліки від хвороб серцево-судинної системи, бронхіальної астми та цукрового діабету ІІ типу.

У найближчих планах – отримання ліцензії на обіг наркотичних та психотропних речовин, завдяки чому важкохворі пацієнти зможуть отримувати знеболюючі засоби за рецептами лікарів і не їздити в спеціалізовану аптеку до Вінниці.

Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині відкрили першу комунальну аптеку: хочуть "впливати" на ціни (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині відкрили першу комунальну аптеку: хочуть "впливати" на ціни (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині відкрили першу комунальну аптеку: хочуть "впливати" на ціни (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині відкрили першу комунальну аптеку: хочуть "впливати" на ціни (ФОТО)