У Калинівці на Вінниччині люди вийшли на мітинг: хочуть, щоб місто залишалося центром району (ФОТО)

Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині люди вийшли на мітинг: хочуть, щоб місто залишалося центром району (ФОТО)

У Калинівці на Вінниччині в суботу, 27 червня, відбувся мітинг на підтримку вимоги про те, щоб місто було центром майбутнього об'єднаного району. Судячи з повідомлення районної ради, учасників акції активно підтримали голова райради Василь Поліщук та голова РДА Олександр Дмитрук.

У Калинівці на Вінниччині в суботу, 27 червня, відбувся мітинг на підтримку вимоги про те, щоб місто було центром майбутнього об'єднаного району. Судячи з повідомлення районної ради, учасників акції активно підтримали голова райради Василь Поліщук та голова РДА Олександр Дмитрук.   

"Представники районної влади, окремі депутати, громадські активісти докладають зусиль до того, щоб змінити ситуацію і щоб Калинівка була адміністративним центром району", - йдеться у повідомленні пресслужби районної ради.

За словами В.Поліщука, райрада ухвалила низку звернень до прем’єр-міністра України, до голови Верховної Ради, голови Вінницької ОДА з обґрунтуванням того, чому Калинівка має стати центром району.

"Цю ініціативу районної ради підтримали територіальні громади району. Остаточне рішення про центри районів ухвалюватиме Верховна Рада. Враховуючи це, районна рада адресувала низку звернень голові комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, головам та співголовам депутатських фракцій та груп, окремим народним депутатам. Ми також працюємо з Козятинським районом, з окремими сільськими радами і колективами", - зазначив на мітингу Василь Поліщук.

"Наші дії мають бути конструктивними. Мінрегіон, напевне, не без лобістських впливів, за те, щоб центром району був Хмільник, ОДА – за Калинівку, Козятин навіть не розглядають. А тому маємо також працювати з козятинцями і синергія з Козятинським районом має дати результат. Ситуація не безнадійна і її можна змінити, а тому маємо діяти всі: влада, громади, активісти", - сказав голова РДА Олександр Дмитрук.

Ініційований також збір підписів за відстоювання району. Проявити свою небайдужість калинівчани могли біля районного будинку культури та біля центрального ринку. Окремі активісти роз’їхались збирати підписи по селах.

Нагадаємо, калинівчани збирають підписи з проханням зробити місто центром нового укрупненого району.

Фото пресслужби Калинівської райради

Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині люди вийшли на мітинг: хочуть, щоб місто залишалося центром району (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині люди вийшли на мітинг: хочуть, щоб місто залишалося центром району (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині люди вийшли на мітинг: хочуть, щоб місто залишалося центром району (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині люди вийшли на мітинг: хочуть, щоб місто залишалося центром району (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині люди вийшли на мітинг: хочуть, щоб місто залишалося центром району (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині люди вийшли на мітинг: хочуть, щоб місто залишалося центром району (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині люди вийшли на мітинг: хочуть, щоб місто залишалося центром району (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині люди вийшли на мітинг: хочуть, щоб місто залишалося центром району (ФОТО)
Сергій Маламура

28 червня, 2020