У Калинівці на Вінниччині "юний оунівець" став "Почесним громадянином міста" (ФОТО)

Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині "юний оунівець" став "Почесним громадянином міста" (ФОТО)

У Калинівці на Вінниччині звання "Почесного громадянина міста" вручили відомому місцевому митцю Григорію Патраку. Нині він - самобутній композитор, поет, знаний диригент та хормейстер, скрипаль, художник.

У Калинівці на Вінниччині звання "Почесного громадянина міста" вручили відомому місцевому митцю Григорію Патраку. Нині він - самобутній композитор, поет, знаний диригент та хормейстер, скрипаль, художник.

У Калинівці Григорій Патрак оселився наприкінці 1950-х років після звільнення із концтаборів, куди його у 1948 році запроторила радянська влада за участь у бандерівському підпіллі.

А родом пан Григорій із Тернопільщини. Народився 1929-го року в родині активних членів ОУН. Із раннього віку він сам долучився до національно-визвольного руху та був членом юнацтва ОУН.

Про це на урочистостях з нагоди вручення відзнаки калинівчанам нагадав представник Українського інституту національної пам'яті на Вінниччині Богдан Галайко.

Після того, як Григорій Патрак після амністії став калинівчанином, він почав працювати у місцевому будинку культури. Тут одружився, став батьком трьох дітей. Відроджував у місті хорове мистецтво. Автор понад пів тисячі музичних творів та обробок народних пісень, учасник літературного об'єднання "Калинове намисто". Автор двох збірок ""Вірую та "Голос душі". Має чимало відзнак та нагород.

Фото пресслужби Калинівської міськради

Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині "юний оунівець" став "Почесним громадянином міста" (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині "юний оунівець" став "Почесним громадянином міста" (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині "юний оунівець" став "Почесним громадянином міста" (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині "юний оунівець" став "Почесним громадянином міста" (ФОТО)Новини Вінниці / У Калинівці на Вінниччині "юний оунівець" став "Почесним громадянином міста" (ФОТО)
Сергій Маламура

27 червня, 2020