У Калинівській громаді на Вінниччині ще дві парафії перейшли до ПЦУ

Новини Вінниці / У Калинівській громаді на Вінниччині ще дві парафії перейшли до ПЦУ

Калинівська міська територіальна громада на Вінниччині останнім часом очолила рух «переходу» вірян до ПЦУ. У травні вже 6 релігійних громад заявили про своє бажання бути в єдності з Православною Церквою України.

Так, 13 травня до митрополита Вінницького і Барського Симеона звернувся священник УПЦ МП протоієрей Йосип Данко з проханням прийняти його та релігійні громади храму архістратига Божого Михаїла с Нападівка та храму святителя Феодосія Чернігівського с. Райки Хмільницького району Вінницької області до складу Вінницько-Барської єпархії ПЦУ.

Про це повідомляє Вінницько-Барська єпархія Православної Церкви України.

«До прохання протоієрей Йосип долучив списки парафіян, які підтримали ініціативу свого настоятеля. Ознайомившись з наданими документами, митрополит Симеон видав указ і привітав протоієрея Йосипа Данко та релігійні громади сіл Нападівка та Райки Хмільницького району з приєднанням до канонічної помісної Православної Церкви України», - йдеться у повідомленні.

У травні уже шість парафій із Калинівської громади перейшли під юрисдикцію ПЦУ. Православної церкви України. Раніше перейшли парафії у Голендрах, Заливанщині, Мирному та Новій Греблі. У квітні такий перехід зробила громада Покровського храму у Черепашинцях.

Макс Мельник

14 травня, 2022