У Кабміні схвалили проєкт угоди з урядом Молдови щодо будівництво моста через Дністер на Вінниччині

Новини Вінниці / У Кабміні схвалили проєкт угоди з урядом Молдови щодо будівництво моста через Дністер на Вінниччині

Попри війну та численні руйнування дорожньої інфраструктури, у Кабміні не «забули» про плани щодо будівництва мостового переходу через Дністер поблизу Ямполя Вінницької області. Уряд схвалив новий проєкт угоди з Молдовою, а минулорічне розпорядження скасував.

Про це повідомив представник Кабміну у ВР Тарас Мельничук.  

«Схвалено проєкт Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про будівництво автодорожнього прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль-Косеуць.

Визнано таким, що втратило чинність, розпорядження КМУ від 19.01.2022 N 61 «Про підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдова про будівництво автодорожнього прикордонного мостового переходу через річку Дністер на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль- Косеуць», - зазначив він.

Деталі посадовець не оголошував.

Нагадаємо, будівництво мосту почалось у серпні 2021-го. Довжина мостової переправи становитиме 1,3 км. Тендер виграла «Група компаній Автострада». Фінансувати його мав український бюджет. Реалізацію зупинила війна.

Макс Мельник

30 травня, 2023