У гостях завдяки голам захисників вінницька «Нива» здолала «Металург-2»

Новини Вінниці / У гостях завдяки голам захисників вінницька «Нива» здолала «Металург-2»

Дублері запорізького «Металурга» у рамках 15-го туру чемпіонату України по футболу у Другій лізі не змогли оказати гідного супротиву вінницькій «Ниві», поступившись з рахунком 0:2. Обидва м’ячі подоляни забили у другому таймі. І обидва на рахунку захисників «Ниви».

На 58-ій хвилині у воротах «металургів» «розписався» Никитюк, а на 4-ій доданій до основного часу хвилині остаточний рахунок у зустрічі встановив Лотоцький.

Як повідомляє пресслужба «Ниви», активніше почали, можливо, саме номінальні господарі. (У Запоріжжі матчі не відбуваються через близьку відстань до лінії фронту). Але Хуссін не зміг закинути воротареві за комір після перехоплення першого м’яча (влучив у болл-боя за воротами), удар Корнійчука воротар «Ниви» перевів на другий у матчі кутовий, а коли Куралех спробував пробити з лінії карного майданчика, м’яч з рикошетом від суперника пішов у поперечину. Це були непогані спроби забити, проте в цілому «двієчка» першолігового клубу поступово почала програвати в ініціативі та територіальній перевазі своїм гостям.

Спершу удар Загорулька метрів із 15-ти заблокував біля своїх воріт запоріжець Лапко. Далі двічі пробивав Борячук: з правої з лівого флангу, після скидки з кутового на дальній ‒ мимо в обох випадках. На 41-й хвилині Швець розігрався з Власенком, вискочив на Лавуту з правого краю – воротар виручив «Металург-2». Також із різних позицій били Меженський і Загорулько, та без успіху в першому таймі.

Отже, знову у «Ниви» погано з реалізацією моментів.

Хто б міг подумати, що при стількох гострих моментах у гравців групи атаки відкриє рахунок саме захисник, якого Ярошенко випустив на заміну. Після кутового від Швеця Никитюк вибіг на ближню стійку, спершу кіксанув правою ногою – мабуть, хотів пробити, а вийшло, що призупинив м’яча, а потім у падінні правою пробив у дальню «шістку» з кута воротарського майданчика – 0:1.

Другий м’яч за свою нову команду забив Роман – оборонець, найбільше відомий за виступами в складі «Волині», «Руху» та ПФК «Львів».

«Металург-2» намагався відігратися. Невдовзі шикарний простріл Близнюка від лицьової залишився без завершення, а цей шанс міг багато чого змінити в цій зустрічі. Натомість, уже Загорулько скаржився на невезіння, кілька разів утікаючи на перспективні позиції. А один із проривів Швеця через правий фланг завершився другою жовтою карткою для Корнійчука.

Із цим команди не заспокоїлися – запоріжці намагалися відігратися, вінничанам потрібно було обов’язково забивати вдруге, щоб не мати проблем у кінцівці. Кутовий Кобцова на ближній стійці ударом головою в падінні замкнув Лотоцький – 0:2. Для Бориса це другий гол у чемпіонаті.

«Нива» виграла другий матч поспіль і, набравши 21 очко, гарантувала собі місце не нижче сьомого за підсумками туру. Якщо у матчі всі голи на рахунку захисників, то виникають питання до лінії нападу…

Макс Мельник

27 жовтня, 2023