У Голендрах на Вінниччині «Укрзалізниця» змушує людей порушували правила та йти через колії

Новини Вінниці / У Голендрах на Вінниччині «Укрзалізниця» змушує людей порушували правила та йти через колії

Тисячі селян Вінниччини позбавили можливості цивілізовано перетинати залізничну колію. На станції Голендри, яка розташована між Калинівкою та Козятином, прибрали старий перехід, а новий не облаштували. Люди вимушені долати відстань, ризикуючи потрапити під потяг.

В.о.старости громади Голубівського округу Павло Перегончук звернувся з листом до начальника Вінницької дистанції колії О.Онищука з проханням від імені жителів дев’яти навколишніх сіл вирішити питання з облаштуванням пішохідного настилу, якого «по невідомих причинах демонтували».

Очільник місцевої громади пояснює, що відсутність переходу через чотири залізничні колії «створюють можливість як травмування людей, так і приведення до смертельних випадків». Адже долати перешкоди висотою з півметра змушені переходити учні місцевої школи, інваліди, люди похилого віку, щоб дістатися до ФАПу, магазинів, пошти, учбового закладу…

За словами П.Перегончука, при проіведенні реконструкції перонів передбачалося замість одного старого встановити два нові переходи через колії. Натомість немає жодного.

Поки що пішоходам доводиться стрибати через рельси, батькам переносити дитячий візочок, а для людей з обмеженими можливостями подолання колій - задача космічного масштабу.

Зазвичай, «вирішувати питання» у нас вміє після трагедії. Хочеться, аби від цієї традиції відійшли у Голендрах, та попередили надзвичайну ситуацію.  

 

Новини Вінниці / У Голендрах на Вінниччині «Укрзалізниця» змушує людей порушували правила та йти через коліїНовини Вінниці / У Голендрах на Вінниччині «Укрзалізниця» змушує людей порушували правила та йти через колії
Макс Мельник

25 листопада, 2021