У Генштабі ЗСУ повідомили про втрати росіян під час контрнаступу на Харківщині та змушене розформування частини, які катували жителів Бучі

Новини Вінниці / У Генштабі ЗСУ повідомили про втрати росіян під час контрнаступу на Харківщині та змушене розформування частини, які катували жителів Бучі

Проводячи контрнаступальну операцію в Харківській області, Збройні сили України завдали росіянам колосальних втрат у живій силі та техніці.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

За уточненою інформацією, під час відступу підрозділи 11-го армійського корпусу зі складу Балтійського флоту ЗС РФ втратили понад 50% особового складу та понад 200 одиниць військової техніки.

Окрім цього, 64 окрема мотострілецька бригада Східного військового округу втратила понад 90% особового складу загиблими, пораненими, дезертирами та звільненими внаслідок відмови від участі у бойових діях.

Тепер техніку бригади передають підрозділам прикордонної служби ФСБ Росії, а військову частину готують до розформування.

Зазначимо, 64-а ОМБр дислокується у Хабаровському краї Росії. Військовослужбовців із цього підрозділу пов’язують із вбивствами мирних жителів у передмісті Києва Бучі. У відкритих джерелах, вивчених «Радіо Свобода», є непрямі підтвердження того, що військовослужбовці цієї бригади справді були у місті.

Олег Верлан

18 вересня, 2022