У Гайсині «накрили» підпільну тютюнову фабрику

Новини Вінниці / У Гайсині «накрили» підпільну тютюнову фабрику

У Гайсині на Вінниччині гаражне приміщення 60-річний місцевий мешканець переобладнав під виробництво сигарет у майже промислових масштабах. Проте підпільну тютюнову фабрику 23 травня викрили правоохоронці.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, зловмисник використовував для виробництва власний гараж. Там поліцейські вилучили обладнання для виготовлення цигарок, майже тону сировини – тютюну, близько 4 тисяч готових сигарет та готову продукцію, обладнання для фасування понад 2,5 тисячі пасок цигарок різних брендів без марок акцизного збору.

В діях правопорушника вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 204 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Зазначимо, з початком повномасштабної війни відчувається значний дефіцит сигарет. Зокрема, не працює виробництво у Харкові. У сигаретних кіосках продавці зізнаються, що залишки на складах закінчуються, тому слід очікувати імпорту. Звісно, і ціни будуть ще вищими.  

 

Макс Мельник

24 травня, 2022