У Гайсині на торговця карасями виписали протокол, а рибу залишили йому на зберігання

Новини Вінниці / У Гайсині на торговця карасями виписали протокол, а рибу залишили йому на зберігання

На місцевому ринку у Гайсині інспектори Вінницького рибоохоронного патруля запобігли торгівлі свіжою рибою без відповідних документів на вилов. Оскільки чоловік, який продавав 8 кілограмів карасів, не зміг пояснити походження товару, то отримав протокол про адмінпорушення.

«Під час перевірки потенційних місць торгівлі рибпатрульні задокументували порушення незаконного збуту водних біоресурсів. У Гайсині продавець не зміг надати документи, що підтверджують законність походження водних біоресурсів (товарно - транспортні накладні). На громадянина складено протокол за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП. Санкція даної статті передбачає накладення штрафу на фізичних осіб у розмірі від 340 грн до 680 грн з конфіскацією чи без такої», - йдеться у повідомленні.

Карасів у торговця не конфіскували. Рибу ж залишили порушникові на відповідальне зберігання до рішення суду. Коли має відбутися суд, наразі не відомо. Чи будуть умови для зберігання відповідні, теж підпитанням. Не виключно, що до засідання карасі зіпсуються чи щезнуть за невідомих обставин.

За офіційною інформацією ВРП, за період з 6 по 13 грудня інспектори Вінницького рибоохоронного патруля зафіксували 28 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів.