У двох лікарнях Вінниці якість води не відповідала нормам

Новини Вінниці / У двох лікарнях Вінниці якість води не відповідала нормам

У Вінницькому міському управлінні Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області повідомили про результати перевірки питної води на об’єктах «Вінницяоблводоканалу» та лікувально-профілактичних закладах містах. Далеко не всі вони відповідали нормам.

Відбір проб здійснювався у вересні. Тоді фахівці відібрали 4 проби питної води на об’єктах КП «Вінницяоблводоканал» (резервуарах чистої води водопровідноЇ станції, насосних станціях третіх підйомів «Вишенька», «Старе місто», водорозбірній колонці по 2-му провулку Кар’єрному, 10) та 10 проб питної води в закладах охорони здоров’я.

За результатами досліджень у Вінницькій регіональній державній лабораторії Держпродспоживслужби, як зазначається в повідомленні установи, встановлено, що «якість води по мікробіологічним та фізико-хімічним показникам відповідає санітарним вимогам, але якість води 3-х проб в 2-х лікувальних закладах не відповідала нормативним значенням по запаху, який становив 3 бали, при нормі не більше 2 балів, в зв’язку з чим на адреси керівників лікарень були підготовлені відповідні листи».

У ГУ Держпродспоживслужби вказують, що, за інформацією адміністрацій закладів, при повторних лабораторних дослідженнях, якість води відповідала санітарним нормам.