У «Дорожньому контролі – Вінниця» прокоментували ДТП з їхнім активістом

Новини Вінниці / У «Дорожньому контролі – Вінниця» прокоментували ДТП з їхнім активістом

У поліції Вінницької області офіційно зазначили, що 30-річний водій Mercedes, який був учасником ДТП на вулиці Д.Нечая ввечері 18 листопада, перебував за кермом у нетверезому стані. Згідно з висновками експертизи, в його крові було 2 проміле алкоголю. Тоді на пішохідному переході було збито 53-річну жінку, яка йшла з велосипедом.

Аварія на перехресті з провулком Сірка набула розголосу через те, що до водія відразу прибули активісти ГО «Дорожній контроль – Вінниця». Вони нібито консультували, як поводитися з поліцією у такому випадку.

За інформацією, яку видання отримало з власних джерел, чоловік теж є учасником цієї організації. На жаль, у наступні дні після аварії в поліції відмовляли NaПарижі в офіційній інформації щодо наявності чи відсутності промілє в крові водія, посилаючись на те, що висновки не готові. Наразі дані опубліковані на сайті ГУНП. Тож редакція звернулася за коментарем до очільника громадської організації Володимира Затайдуха.   

Фото: Facebook "ДКВ"

- Водій, який керував чорним «Мерсом», що збив жінку на вулиці Д.Нечая, є активістом «Дорожнього контролю - Вінниця»?

- Так, водій є активістом…

- На думку тих представників «ДКВ», які ввечері 18 листопада приїхали підтримати водія, він був у нетверезому стані?

- Не потрібно навіть думки, адже є рішення експертизи на стан сп'яніння, яка це підтвердила.

- Чи радили представники «ДКВ» водієві казати про прийом заспокійливих ліків?

- Колектив не радив нічого казати про вживання якихось ліків!

- Яким є Ваше ставлення до нетверезих водіїв?

- Всі знають наше негативне ставлення до таких водіїв, адже ми їх неодноразово ловили і допомагали притягувати до відповідальності, про що свідчать неодноразові публікації в соцмережах і навіть на телебаченні, коли це були топ-посадовці типу судів, керівників поліції тощо... І цей вчинок ми максимально засуджуємо!

- Чи надалі допомагатиме «ДКВ» водієві консультаціями під час слідства та суду?

- Допомога водієві буде лише в порадах визнати всю вину, яку він вчинив, і діяти так, як передбачає законодавство!

- Чи готова організація допомагати жінці, яка постраждала у ДТП того вечора?  

- Відносно потерпілої організація повністю оплачує ліки, а на сьогоднішній день це 4200 грн. на добу, а також сам водій повністю бере на себе її лікування.

Наразі кримінальне провадження перекваліфіковано на ч. 2 ст. 286-1 КК (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння). Такі дії караються позбавленням волі на строк до восьми років. 

Слідство встановлює очевидців та свідків дорожньо-транспортної пригоди. У поліції просять відгукнутись водія сірого легковика, який стояв перед пішохідним переходом з  увімкненими аварійними ліхтарями та допомагав доправити потерпілу жінку до карети швидкої допомоги. Усіх, хто має інформацію щодо обставин аварії, просять телефонувати за номерами: 0679017317, 0965025315 або 102.  

Ігор Заіковатий

22 листопада, 2021