У діях вінницьких патрульних прокуратура виявила численні порушення та вимагає службового розслідування

Новини Вінниці / У діях вінницьких патрульних прокуратура виявила численні порушення та вимагає службового розслідування

За результатами перевірки у Вінницькій обласній прокуратурі заявили, що виявили численні порушення вимог КУпАП співробітниками управління патрульної поліції під час адмінзатримання осіб та оформленні протоколів про адміністративне затримання. Від очільника вінницьких патрульних Редвана Усеїнова вимагають проведення службового розслідування.

За результатами перевірки у Вінницькій обласній прокуратурі заявили, що виявили численні порушення вимог КУпАП співробітниками управління патрульної поліції під час адмінзатримання осіб та оформлення протоколів про адміністративне затримання. Від очільника вінницьких патрульних Редвана Усеїнова вимагають проведення службового розслідування.

Як зазначають у пресслужбі прокуратури, наявні численні випадки порушень прав затриманих осіб на захист і неповідомлення чи несвоєчасне повідомлення родичів та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про їх затримання, неознайомлення з правами, викривлення строку затримання та інше.

«Вказані порушення стали можливими перш за все через неналежне виконання поліцейськими своїх посадових обов’язків, а також через відсутність дієвого відомчого контролю управлінням патрульної поліції у Вінницькій області за роботою підпорядкованого батальйону у місті Вінниця», - вказують у відомстві.

На думку прокуратури, належним чином не організована робота працівників патрульної поліції щодо своєчасного виконання постанов суду про адміністративний арешт, а також дотримання прав осіб при їх затриманні з метою виконання цих постанов.

Реагуючи на виявлені порушення прав громадян начальнику управління патрульної поліції у Вінницькій області обласною прокуратурою внесено вказівку про проведення службового розслідування та притягнення до дисциплінарної відповідальності винних працівників поліції.

Макс Мельник

11 січня, 2021