У Держпродспоживслужбі розповіли, в яких районах Вінниччини найбільше хворіють діти

Новини Вінниці / У Держпродспоживслужбі розповіли, в яких районах Вінниччини найбільше хворіють діти

Гайсинський, Піщанський і Теплицький райони очолили на Вінниччині своєрідний антирейтигн, де найбільші показники загальної та первинної захворюваності серед дітей. За даними головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області причиною високого рівня захворюваності скоріш за все являється недостатня наявність кваліфікованих спеціалістів та доступність медичного обслуговування дітей.

Гайсинський, Піщанський і Теплицький райони очолили на Вінниччині своєрідний антирейтинг, де найбільші показники загальної та первинної захворюваності серед дітей. За даними головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області причиною високого рівня захворюваності скоріш за все являється недостатня наявність кваліфікованих спеціалістів та доступність медичного обслуговування дітей.

У відомстві зазначають, що за минулий рік у Вінницькій області поступово зростали у дітей такі «дорослі» хвороби, як: виразки шлунку та 12-палої кишки; хронічні гепатити; жовчокам'яна хвороба; цукровий діабет.

«Високою залишається динаміка показників патологічної ураженості дітей. За рік навчання у школі зниження гостроти зору збільшується з 3,3 до 5,2%; порушення осанки з 2,8 до 5,0%; у 4% дітей 6–річного віку реєструються дефекти мови. Враховуючи потужне навантаження у навчальних закладах, неконтрольований час використання різноманітних гаджетів та мобільних телефонів, показник міопії (короткозорість) зріс до 69‰» - повідомили Держпродспоживслужбі.

Загалом в Україні більше половини дошкільнят мають хронічну патологію: у 60,5% із них діагностують хвороби органів дихання; у 57% — зміни опорно-рухової системи; у 36% — серцево-судинні відхилення; 11% мають ендокринні порушення; 10% — порушення нервової системи. На ожиріння страждає приблизно 39% дошкільнят. Дослідження переконують, що 44% хлопчиків і 19% дівчаток, які стають першокласниками у 6-річному віці - не готові до школи фізично.

 

 

 

 

Саша Григоровська

7 березня, 2019